Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη του 1ου ΣΔΕ Λάρισας στο Αστεροσκοπείο


Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 οι εκπαιδευόμενοι του Β' επιπέδου του 1ου ΣΔΕ Λάρισας  επισκέφθηκαν το αστεροσκοπείο που βρίσκεται στη Γιάννουλη Λάρισας.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του επιστημονικού γραμματισμού και της ενότητας «Ηλιακό Σύστημα».

Οι εκπαιδευόμενοι μαζί με τον καθηγητή τους κ. Βασίλη Παπαγεωργίου ξεναγήθηκαν στους χώρους του αστεροσκοπείου και ειδικότερα:

  • Ενημερώθηκαν για τα ερευνητικά προγράμματα και τις δραστηριότητές του
  • Παρακολούθησαν προβολή σχετικά με την ιστορία της αστρονομίας και τον νυχτερινό έναστρο ουρανό.

Ο  υπεύθυνος  του αστεροσκοπείου κος Χουϊνάβας  απάντησε σε ερωτήσεις των εκπαιδευομένων και τους ενημέρωσε σχετικά με τις νέες δυνατότητες στο χώρο της αστρονομικής παρατήρησης.
Στη συνέχεια ο κος Χουϊνάβας διένειμε  στους εκπαιδευόμενους χάρτες του ουρανού, του τρέχοντος δεκαπενθημέρου, και τους εξήγησε πώς με τη βοήθεια του χάρτη μπορούν να παρατηρούν και να ερμηνεύουν το νυχτερινό ουρανό. Έγινε, επιπλέον, διανομή ερωτηματολογίων σχετικά με βασικές γνώσεις των αστεριών, τα οποία οι μαθητές θα εξερευνήσουν περαιτέρω εκτός σχολείου. Τέλος, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μικρά κομμάτια μετεωριτών από την συλλογή του Αστεροσκοπείου.
Οι εκπαιδευόμενοι μετά από την επίσκεψη αυτή δεσμεύθηκαν να επισκεφθούν και πάλι το αστεροσκοπείο, αφού είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Πέμπτη απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευόμενοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και στη συνέχεια. Το στοιχείο αυτό καταγράφηκε τις επόμενες μέρες στην τάξη στο πλαίσιο συζητήσεων με θέμα το αστεροσκοπείο και τα μετεωρολογικά φαινόμενα καθώς και τα θέματα μάζας-βάρους και προσανατολισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ