Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Λάρισας



Την Πέμπτη 26 Μαϊου 2016 οι εκπαιδευόμενοι του Β επιπέδου του 1ου ΣΔΕ Λάρισας  επισκέφθηκαν το αστεροσκοπείο που βρίσκεται στη Γιάννουλη Λάρισας.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του επιστημονικού γραμματισμού και της ενότητας «Περιήγηση στο ηλιακό μας σύστημα».
Οι εκπαιδευόμενοι μαζί με τους καθηγητές τους κα Χρυσάφη και κ ο Οικονόμου ξεναγήθηκαν στους χώρους του αστεροσκοπείου και ειδικότερα:
·         Παρατήρησαν τον ηλιακό  δίσκο με τη βοήθεια φορητού τηλεσκοπίου.
·         Παρακολούθησαν προβολή με θέμα τις διαστημικές αποστολές.

Ο  υπεύθυνος  του αστεροσκοπείου κοςΧουϊνάβας  απάντησε σε ερωτήσεις των εκπαιδευομένων και τους ενημέρωσε σχετικά με τις νέες δυνατότητες στο χώρο της αστρονομικής παρατήρησης.

Στη συνέχεια ο κοςΧουϊνάβας διένειμε  στους εκπαιδευόμενους χάρτες του ουρανού, του τρέχοντος δεκαπενθημέρου, και τους εξήγησε πως με τη βοήθεια του χάρτη μπορούν να παρατηρούν και να ερμηνεύουν το νυχτερινό ουρανό.

Οι εκπαιδευόμενοι μετά από την επίσκεψη αυτή δεσμεύθηκαν να επισκεφθούν και πάλι το αστεροσκοπείο, αφού είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Πέμπτη απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευόμενοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και στη συνέχεια. Το στοιχείο αυτό καταγράφηκε τις επόμενες μερες στην τάξη στο πλαίσιο συζητήσεων με θέμα το αστεροσκοπείο και τα μετεωρολογικά φαινόμενα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ