Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Μια ακόμη "Δεύτερη Ευκαιρία" έφτασε στο τέλος της...

Μια ακόμη "Δεύτερη Ευκαιρία" έφτασε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, στους χώρους της ΔΕΥΑΛ στο τέλος της, ανοίγοντας σε όσους την άδραξαν δρόμους για συνέχιση σπουδών, για βελτίωση της θέσης  τους στην αγορά εργασίας, καθώς και για κάθε είδους ατομική ανάπτυξη.
Το 1ο ΣΔΕ Λάρισας αποχαιρέτησε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευόμενες που έπειτα από δύο χρόνια φοίτησης (2014-2016) απέκτησαν τον ισοδύναμο με το απολυτήριο γυμνασίου τίτλο του ΣΔΕ. Προηγουμένως, παρουσιάστηκαν όλα τα σχέδια εργασίας που οι μαθητές και των δύο επιπέδων (τάξεων) υλοποίησαν την χρονιά που πέρασε στο πλαίσιο των οποίων είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με πληθώρα θεμάτων όπως το φύλο στην τέχνη, η διαφήμιση, η ανάγνωση, η αρχαία ιστορία και το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Ακολούθησε η απονομή των τίτλων μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση και με την παρουσία πολλών συγγενών και φίλων. Παραδοσιακά, το μέρος αυτό της τελετής λήξης δίνει την ευκαιρία να εκδηλωθούν συναισθήματα, να εκφραστεί ανάγλυφα η αυτοπραγμάτωση που βιώνεται από τους αποφοίτους και να κατατεθούν σκέψεις και προβληματισμοί για το πώς η διετής φοίτηση θα γίνει γέφυρα που θα συνδέσει το παρόν με ένα μέλλον γεμάτο επιτυχίες.
Η φετινή τελετή λήξης ήταν μια γιορτή για την ανάδειξη της μάθησης, της συνεργασίας, της κοινωνικότητας, της αναζήτησης προοπτικών, της ελπίδας και του ανθρωπισμού, αξιών που αποκτούν εντονότερη σημασία μέσα στις δύσκολες συνθήκες που χαρακτηρίζουν τη ζωή της ελληνικής κοινωνίας κατά τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ