Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΟΑΕΔ & Πολιτικές Απασχόλησης


Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 στο πλαίσιο των δράσεων του σχολείου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στους εκπαιδευόμενους του 1ου ΣΔΕ Λάρισας με θέμα «ΟΑΕΔ & Πολιτικές Απασχόλησης»
Η κ. Τσιούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά με ευχαρίστηση στο κάλεσμα του 1ου ΣΔΕ και παρουσίασε το φορέα απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων από την πλευρά των εκπαιδευόμενων. Ενδεικτικά θέματα της ενδιαφέρουσας παρουσίασης και συζήτησης αποτέλεσαν: η ανεργία, οι παροχές ασφάλισης, τα προγράμματα απασχόλησης που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και τα προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών καθώς και στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας»
Αξίζει να σημειωθεί πως - σύμφωνα με την άποψη πολλών εκπαιδευομένων - είναι ιδιαίτερα ευτυχές το γεγονός ότι υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί σαν την κ. Τσιούρβα, η οποία αποτελεί ένα πολύ θετικό πρότυπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ