Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Συγχαρητήρια στο 2ο ΣΔΕ Λάρισας (φυλακών) από το 1ο ΣΔΕ!

Την εβδομάδα αυτή γιορτάζει το 2ο ΣΔΕ Λάρισας. Πρόκειται για μια εβδομάδα αφιερωμένη σ' ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα, αλλά και τόσο όμοιο με όλα τα άλλα που έχουμε συνηθίσει ..... Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποφάσισε να διοργανώσει επετειακές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο Γαλλικό Ινστιτούτο και περιλαμβάνουν ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις και μία έκθεση καλλιτεχνικών έργων που κατασκεύασαν οι μαθητές του 2ου ΣΔΕ.


Οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του 1ου ΣΔΕ με πολύ μεγάλη προθυμία έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις αυτές. Επισκέφτηκαν εντός του διδακτικού ωραρίου την έκθεση κατά τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, παρακολούθησαν ομιλίες, έλαβαν μέρος σε συζητήσεις και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν καλλιτεχνικά έργα ποιότητας όπως αυτά που απεικονίζονται στις δημοσιευμένες φωτογραφίες. Τα έργα έφεραν και λεζάντες γεμάτες νόημα. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τους Λαρισαίους πολίτες (και όχι μόνο) να επισκεφτούν την έκθεση.







Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ανθρώπινο δυναμικό του σχολείου μας παρακολούθησε τα πάντα με αυξημένο ενδιαφέρον και ευαισθησία. Η αποτελεσματικότητα ενός σχολείου φυλακών είναι σημαντικός στόχος προς επίτευξη, ένα ιδεώδες. Όπως όμως διαπιστώσαμε, στο συγκεκριμένο σχολείο καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου αυτού. Τα υλικά, απτά, τεκμήρια που είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην έκθεση κρύβουν πίσω τους ανθρώπους ικανούς, έξυπνους, γεμάτους όρεξη, φαντασία, γνώση και δεξιότητες, ανθρώπους που έχουν να δώσουν. 
Στο 2ο ΣΔΕ Λάρισας γίνεται, λοιπόν, σπουδαία δουλειά. 

Παρακολουθήσαμε, θαυμάσαμε, ακούσαμε, μιλήσαμε, εκφραστήκαμε, είδαμε, παρατηρήσαμε, αγγίξαμε, καταλάβαμε .... Κι όλα αυτά με ένα χαμόγελο, με ένα αίσθημα ικανοποίησης και ευχαρίστησης. 
Κι αν εμείς χαμογελάσαμε και ευχαριστηθήκαμε, θέλουμε οι μαθητές του 2ου ΣΔΕ Λάρισας να χαμογελάσουν ακόμη περισσότερο και να αισθανθούν εντονότερη ευχαρίστηση όχι μόνο επειδή είναι τόσο δημιουργικοί και άξιοι, αλλά επειδή είναι προπαντός σε θέση να προκαλούν το θαυμασμό των άλλων. Αυτό είναι πραγματικά σπάνιο στις μέρες μας, εποχή που πολλοί ανάμεσά μας θέλουν να κρίνουν τους άλλους, χωρίς να κάνουν αυτοκριτική.
Όπως τόνισε η μαθήτρια του δικού μας σχολείου Μαρία Φωτιάδη, η εποχή και η κοινωνία μας πρέπει να στέκονται με προσοχή και κριτική ματιά απέναντι και στους Ιαβέρηδες.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ 2ου ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ