Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Το 1ο ΣΔΕ Λάρισας στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

Την Τρίτη 12 Μαΐου οι εκπαιδευόμενοι του Α” Επιπέδου του 1ου ΣΔΕ Λάρισας στα πλαίσια της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στο χώρο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
 Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έχει αναπτύξει μια νέα πρωτοβουλία, η οποία έχει στόχο την ενημέρωση, την πληροφόρηση και τη συμβουλευτική των εργαζομένων του Ιδιωτικού τομέα, με έμφαση και προτεραιότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης. Έτσι, έχει ξεκινήσει τις δράσεις του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής για εργαζομένους του Ιδιωτικού τομέα, το οποίο  συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Ε.Π.  «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».
 Η ενημέρωση σχετικά με τη δράση του Δικτύου πραγματοποιήθηκε από τον κ. Ντίνο Παναγούλη, Κοινωνικό Ανθρωπολόγο – Στέλεχος ΔΥΠΣΕ ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, και τον κ. Αχιλλέα Βαϊόπουλο, Ψυχολόγο – Στέλεχος ΔΥΠΣΕ ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας.
Το Δίκτυο έχει ως στόχο την παροχή αφενός έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης, αφετέρου διαμεσολάβησης και υποστήριξης σε εργαζόμενους Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες για θέματα εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς και για θέματα απασχόλησης και κατάρτισης. Το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δικτύου προς τους εργαζόμενους, είναι δωρεάν.
Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι του 1ου ΣΔΕ Λάρισας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, να ενημερωθούν για τις παραπάνω δράσεις, να συζητήσουν με τους υπευθύνους και να συμπληρώσουν τις δικές τους φόρμες υποβολής ερωτημάτων.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για τη συνεργασία και τη φιλοξενία.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας  για την επόμενη σχολική χρονιά και όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν μπορούν να απευθύνονται για εγγραφές καθημερινά από 5.00 μέχρι 8.00 μ.μ. στο διδακτήριο του 5ου Λυκείου Λάρισας (Ιουστινιανού και Κομνηνών), όπου στεγάζεται το σχολείο. Το τηλέφωνο του σχολείου είναι: 2410 670950. Όσοι είναι ενήλικες πάνω από 18 ετών και δεν έχουν Απολυτήριο Γυμνασίου δίνεται τώρα μια δεύτερη ευκαιρία να το αποκτήσουν. Η φοίτηση στο σχολείο διαρκεί μόνο δυο χρόνια και εφαρμόζεται ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενήλικων εκπαιδευομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ