Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Εκδήλωση στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας με θέμα «ΟΑΕΔ & Πολιτικές Απασχόλησης»


Την Τετάρτη 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στους εκπαιδευόμενους του 1ου ΣΔΕ Λάρισας παρουσίαση με θέμα «ΟΑΕΔ & Πολιτικές Απασχόλησης» στο πλαίσιο των δράσεων της Συμβούλου Σταδιοδρομίας κ. Μ. Ερκετζίκη.
Η κ. Τσιούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά με ευχαρίστηση στο κάλεσμα του 1ου ΣΔΕ και παρουσίασε το φορέα απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων από την πλευρά των εκπαιδευόμενων. Ενδεικτικά θέματα της ενδιαφέρουσας παρουσίασης και συζήτησης αποτέλεσαν: η ανεργία, οι παροχές και τα επιδόματα, τα προγράμματα απασχόλησης, κατάρτισης και συμβουλευτικής.
Αξίζει να σημειωθεί πως - σύμφωνα με την άποψη πολλών εκπαιδευομένων - είναι ιδιαίτερα ευτυχές το γεγονός ότι υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί σαν την κ. Τσιούρβα, η οποία αποτελεί ένα πολύ θετικό πρότυπο.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας  για την επόμενη σχολική χρονιά και όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν μπορούν να απευθύνονται για εγγραφές καθημερινά από 5.30 μέχρι 8.00 μ.μ. στο διδακτήριο του 5ου Λυκείου Λάρισας (Ιουστινιανού και Κομνηνών), όπου στεγάζεται το σχολείο. Το τηλέφωνο του σχολείου είναι: 2410 670950. Όσοι είναι ενήλικες πάνω από 18 ετών και δεν έχουν Απολυτήριο Γυμνασίου δίνεται τώρα μια δεύτερη ευκαιρία να το αποκτήσουν. Η φοίτηση στο σχολείο διαρκεί μόνο δυο χρόνια και εφαρμόζεται ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενήλικων εκπαιδευομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ