Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Εκπαιδευτική εκδρομή 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας στην Αθήνα






Κατά το διήμερο του Σαββάτου 10 και της Κυριακής 11 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας. Η φετινή εκδρομή είχε ως προορισμό την Αθήνα και πριν την πραγματοποίησή της οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου προετοιμάστηκαν κατάλληλα επί δεκαπενθήμερο με διαθεματικά σχέδια εργασίας και στο πλαίσιο όλων των γραμματισμών. Το κεντρικό θέμα της προετοιμασίας τους αφορούσε στο μνημείο της Ακρόπολης και στην κλασική εποχή της Αθηναϊκής δημοκρατίας και με βάση το σχεδιασμό των εκπαιδευτών τους γνώρισαν το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε το μνημείο της Ακρόπολης των Αθηνών, καθώς και στοιχεία που αφορούν την αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική του πλευρά.
Κατά την πρώτη ημέρα της εκδρομής τους οι εκπαιδευόμενοι του 1ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας επισκέφθηκαν το Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο, όπου γνώρισαν πλευρές της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Αρκετοί από αυτούς επίσης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Η τρελή του Σαγιό», ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το κτήριο του Εθνικού θεάτρου (έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ). Την επόμενη μέρα το πρόγραμμα περιλάμβανε περιήγηση στο μνημείο της Ακρόπολης των Αθηνών όπου, με τη βοήθεια ξεναγού, γνώρισαν τα κτήρια του μνημείου πάνω στο βράχο (Παρθενώνας, Ερέχθειο, Προπύλαια) αλλά και γύρω από αυτόν (θέατρο του Διονύσου, Ηρώδειο, στοά Ευμένους κ.λπ.). Τέλος με την καθοδήγηση της ξεναγού περιηγήθηκαν και στα εκθέματα του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.
Κατά γενική ομολογία των εκπαιδευομένων και των συνοδών εκπαιδευτικών τους, η παραπάνω εκπαιδευτική εκδρομή υπήρξε ιδιαίτερα  ωφέλιμη γνωστικά για όλους τους συμμετέχοντες.
Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές εκπαιδευόμενων για το επόμενο σχολικό έτος 2014 – 2015 έχουν ξεκινήσει και γίνονται καθημερινά στο Σχολείο που βρίσκεται στο κτήριο του 5ου Λυκείου Λάρισας – Ιουστινιανού & Κομνηνών - τηλέφωνο & fax: 2410 670950, e-mail: mail@sde-laris.lar.sch.gr, ώρες Επικοινωνίας: 16:30 - 20:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ