Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Eξ αποστάσεως εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο 1ο ΣΔΕ Λάρισας

Κινούμαστε στο πνεύμα της εποχής (ίσως λιγάκι και στο κλίμα του ....κορωνοϊού)!
Για αρκετές μέρες πριν την απότομη διακοπή της λειτουργίας του σχολείου σκεφτόμασταν πιθανότητες και δυνατότητες σε σχέση με αυτό που φαινόταν να έρχεται. Συζητούσαμε, ανταλλάσσαμε ιδέες, σκεφτόμασταν τι μπορεί να γίνει...
Και να που ήρθε η ώρα και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΣΔΕ Λάρισας κάνουμε την πρώτη μας -μαζική- τηλεδιάσκεψη για να οργανώσουμε μια διαδικασία εξ αποστάσεως επικοινωνία με τους εκπαιδευόμενούς μας για όλο το διάστημα που χρειάζεται να προστατευθούμε από τον κίνδυνο, αλλά και να προστατεύσουμε ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει, την υγεία της κοινωνίας!
Καλός οιωνός φυσικά και σημαντικό κίνητρο η αγάπη, τα μηνύματα και οι επιθυμίες των ίδιων των μαθητών οι οποίοι και πριν και μετά από την διακοπή των μαθημάτων έχουν εκδηλώσει θερμό ενδιαφέρον για "να κάνουμε κάτι", "να συνεχίσουμε το σχολείο", "να μη χαθούμε" Δεν θέλουμε να ισχυριστούμε ότι θα τετραγωνίσουμε τον κύκλο ούτε ότι είναι δυνατό ξαφνικά και χωρίς μεγάλη προετοιμασία να προσφέρουμε μαθήματα ισοδύναμα της διά ζώσης διδασκαλίας. Θέλουμε με το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ μας εγχείρημα να διατηρήσουμε την επαφή των μαθητών μας με το θεσμό της εκπαίδευσης, με την εκπαιδευτική διαδικασία, που γνωρίζουμε ότι τόσο τους ωφελεί.
Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο μας βλέπετε επάνω στη δουλειά, σήμερα το απόγευμα, να συλλογιζόμαστε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε δεδομένων των συνθηκών. Θέλουμε να είμαστε παρόντες σε έναν νέο τοπίο όπου όλοι επωφελούνται από την τεχνολογία. Η κοινωνία δοκιμάζεται και είναι τώρα που πρέπει όλοι να δείξουμε τι καλό μπορούμε να πετύχουμε. Η εκπαίδευση δεύτερης ευκαιρίας, ανθρωποκεντρική από τη φύση της, είναι συμμέτοχος στην προσπάθεια. Θέλουμε να προσπαθήσουμε, να πειραματιστούμε είτε με πιο παραδοσιακούς τρόπους είτε με πιο προηγμένους, από την ανάθεση και συζήτηση μιας εργασίας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος έως την δημιουργία  ομαδικών διασκέψεων και την οργάνωση μιας ηλεκτρονικής τάξης!
Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, στις επόμενες μέρες θα λάβετε ειδοποιήσεις στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για το τι έχουμε σκεφτεί για σας. Θέλουμε να μας στείλετε κι εσείς τις ιδέες σας και να μας πείτε τι θα θέλατε και τι χρειάζεστε αυτήν την περίοδο για να υλοποιηθεί η θαυμαστή σας προσπάθεια να ολοκληρώσετε την  εκπαίδευσή σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ