Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ενημερώσεις από το Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε και από το ΚΕ.ΣΥ.Π



Την Τετάρτη 16/5/2018 πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του 1ουΣχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  Λάρισας ενημέρωση από το Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε και ακολούθησε ομαδικό εργαστήριο πληροφόρησης και συμβουλευτικής που αφορούσε θέματα λήψης επαγγελματικών αποφάσεων. Υπεύθυνοι του εργαστηρίου ήταν ο κ. Παναγούλης Κωνσταντίνος και ο κ.Ρίζος.
 Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων του σχολείου, καθώς ένας από τους βασικούς στόχους των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας είναι  να ενταχθούν οι εκπαιδευόμενοι στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν τη θέση τους στον χώρο της δουλειάς τους.  Οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν στην αρχή για την λειτουργία του Ινστιτούτου κι έπειτα για την κινητή δομή Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής υποστήριξης εργαζομένων στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Ακολούθησε το εργαστήριο και επιλύθηκαν απορίες πάνω σε διάφορα εργασιακά ζητήματα των εκπαιδευομένων.
Οι εκπαιδευόμενοι ευχαρίστησαν  ιδιαίτερα τους κυρίους Παναγούλη και Ρίζο που ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμα του σχολείου και βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.
Την Τετάρτη 30/5/2018 πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του 1ουΣχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  Λάρισας ενημέρωση από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Λάρισας .Το ΚΕ.ΣΥ.Π παρέχει Συμβουλευτική στήριξη και Πληροφόρηση σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές/τριες, νέους/ες ως 25 χρονών και γονείς, ενώ υποστηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
Στο πλαίσιο της Πληροφόρησης το ΚΕ.ΣΥ.Π. διαθέτει πληροφοριακό και ενημερωτικό υλικό για θέματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και παράλληλα με βιωματικά εργαστήρια αναζήτησης εκπαιδευτικής πληροφορίας ενθαρρύνει την ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοπληροφόρησης των ενδιαφερομένων μέσα από αξιόπιστες ιστοσελίδες.
Οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για τη δομή του γενικού αλλά και του επαγγελματικού Λυκείου με όλες τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά. Οι ίδιοι άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την προσκεκλημένη του ΚΕ.ΣΥ.Π Λάρισας Κυρία Μαλέτσικα Μαρία και επέλυσαν πολλές απορίες τους καθώς ένα μεγάλο μέρος εκπαιδευομένων θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λύκειο. Οι εκπαιδευόμενοι ευχαρίστησαν  ιδιαίτερα την ομιλήτρια Κυρία Μαλέτσικα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του σχολείου.
Η οργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων έγιναν από τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του σχολείου κ. Γαρυφαλλιά Λεμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ