Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Επίσκεψη του 1ου ΣΔΕ Λάρισας στο Διαχρονικό Μουσείο ΛάρισαςΈνας από τους βασικούς στόχους της εκπαίδευσης ενηλίκων και συγκεκριμένα των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, αφορά στο άνοιγμά τους στις τοπικές κοινωνίες και στους φορείς του πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό τα δύο τμήματα του Β΄ επιπέδου του 1ου ΣΔΕ Λάρισας επισκέφθηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το πρώτο την Πέμπτη 3 Μαΐου και το δεύτερο την Τρίτη 8 Μαΐου 2018.

Της επίσκεψης προηγήθηκε κατάλληλη διαθεματική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, στο πλαίσιο του Γλωσσικού, Κοινωνικού και Πολιτισμικού / Αισθητικού γραμματισμού. Αρχικά οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, και επέλεξαν την καθημερινή ζωή των Θεσσαλών στη διάρκεια του ιστορικού χρόνου, ως θέμα προετοιμασίας και εστίασης για την επίσκεψή τους. Με μια σειρά μαθημάτων σχετικών με την καθημερινότητα από τα παλαιολιθικά χρόνια μέχρι σήμερα, απέκτησαν ένα σύνολο γνώσεων σχετικών με το θέμα, ώστε να κατακτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιπλέον γνώσεις κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο.
Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου ξεναγήθηκαν στη μόνιμη συλλογή του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας επικεντρώνοντας στην καθημερινότητα στη Θεσσαλία (διατροφή, ένδυση, περιποίηση του σώματος, λατρευτικές συνήθειες κλπ.). Οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή με τις κατάλληλες πληροφορίες για τα παραπάνω  θέματα, γεγονός που προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον τους και εμπλούτισε τις σχετικές γνώσεις που είχαν οι ίδιοι αποκτήσει κατά τη φάση της προετοιμασίας τους.
Ως συνέχεια της επίσκεψης αυτής οι εκπαιδευόμενοι πρόκειται να εργαστούν προς την κατεύθυνση της δημιουργικής γραφής και αφηγήσεων σχετικών με την καθημερινή ζωή στη Θεσσαλία μέσα στο χρόνο. Παράλληλα θα κατασκευάσουν χρονογραμμές οι οποίες θα δείχνουν την εξέλιξη της καθημερινότητας (διατροφικές συνήθειες, αγγεία αλλά και των χώρων που έχουν σχέση με την διατροφή). Παράλληλα θα εκφράσουν την εμπειρία που απέκτησαν από την επίσκεψη στο μουσείο με εικαστικές εφαρμογές (δημιουργία κολάζ, αντίγραφα ειδωλίων και αντικειμένων με πηλό κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ

Follow by Email