Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Η εκδήλωση του 1ου ΣΔΕ Λάρισας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ξένες Δυνάμεις και Ελληνισμός
Με ξεχωριστό τρόπο προσέγγισε φέτος  την επέτειο της 25ης Μαρτίου η κοινότητα του 1ου ΣΔΕ Λάρισας. Συγκεκριμένα, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ειδικό πρότζεκτ με τον τίτλο "Ιστορικές ψηφίδες για την 25η Μαρτίου 1821", το οποίο επιμεριζόταν σε 4 ελλάσονα πρότζεκτ με τα εξής θέματα:

Τέχνες και 21
  • "Οδοί της πόλης μας που φέρουν ονόματα ηρώων του 1821"
  • "Ξένες δυνάμεις και ελληνισμός στην επανάσταση"
  • "Τέχνες και 21"
  • "Φιλελληνισμός-Μελέτη έργων του Μπάιρον".

Το όλο σχέδιο:
-καταστρώθηκε με βασικό σκοπό την εμβάθυνση των εκπαιδευομένων στην περίοδο πριν, κατά και μετά την επανάσταση, 
-αναλύθηκε στα 4 ανωτέρω πεδία και 
-πραγματοποιήθηκε ως πολυγραμματισμός, εμπλέκοντας ιστορία, λογοτεχνία ελληνική και ξένη, οπτικοακουστικά υλικά, ανάγνωση, παραγωγή λόγου, πληροφορική και νέες τεχνολογίες, δεδομένα φυσικών επιστημών, κριτικό και κοινωνικό γραμματισμό. 
Οδοί της πόλης μας για το 21
Για την ολοκλήρωση των σχεδίων αφιερώθηκε τριήμερο δραστηριοτήτων και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους παρουσίασαν οι εκπαιδευόμενοι σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στους φιλόξενους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. 
Φιλελληνισμός και Μπάι
Με τον τρόπο αυτό ήταν εφικτή μια πολύεδρη κάλυψη του -ούτως ή άλλως- περίπλοκου θέματος "Ελληνική επανάσταση του 1821" μέσω μιας προσέγγισης διαφορετικής από τις παραδοσιακές, η οποία προώθησε την ενεργητική και κοινωνική μάθηση όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ