Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Παρουσίαση projects από τους εκπαιδευόμενους του 1ου ΣΔΕ Λάρισας


Με τη λήξε της σχολικής χρονιάς το 1ο ΣΔΕ Λάρισας πραγματοποίησε εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκε η δουλειά  που έγινε στα  διαθεματικά σχέδια δράσης (projects). Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού γυμνασίου Λάρισας.
Μια ομάδα εκπαιδευομένων ασχολήθηκε με το project «Ο ρόλος του καφέ στην παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική κοινωνία».  Μια άλλη ομάδα εκπαιδευομένων  παρουσίασε τις ζωγραφικές τους ικανότητες μέσα από έργα που δημιούργησαν στο project με  θέμα: «το υγρό στοιχείο στη ζωγραφική». Η δημιουργία ψηφιακού βίντεο με θέμα τις κοινωνικές διακρίσεις ήταν το θέμα του τρίτου project το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου. Στόχος του, ήταν οι εκπαιδευόμενοι αφενός να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στις νέες τεχνολογίες και αφετέρου να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κοινωνικών διακρίσεων μέσω των ψηφιακών ιστοριών που δημιούργησαν. Τέλος οι εκπαιδευόμενοι που ασχολήθηκαν με  το θεατρικό έργο «Φον Δημητράκης»  του Δημήτρη Ψαθά παρουσίασαν ορισμένες απολαυστικές σκηνές του έργου.
Η εκδήλωση αυτή φανέρωσε πώς, όταν ένα σχολείο με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών καλλιεργεί  τη φαντασία και τη  δημιουργικότητα των μαθητών του, τα αποτελέσματα είναι πάντα αποκαλυπτικά για όλους, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ

Follow by Email