Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ



 

Οι εκπαιδευόμενοι και οι απόφοιτοι του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην πανέμορφη αρχαία πόλη Βεργίνα.
 
Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο μαθαίνοντας την Ιστορία για την Ιερή πρωτεύουσα των Μακεδόνων Αιγές, για το Βασιλιά Φίλιππο Β και τον γιο του Μέγα Αλέξανδρο.
  Έμειναν άφωνοι από τα εντυπωσιακά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν και Θαυμάζοντας τους Μακεδονικούς Τάφους που χωρίζονται σε θάλαμο και προθάλαμο και είναι σκεπασμένο με καμάρα. Είδανε τους ημικίονες, τη μαρμάρινη θύρα, τα τρίγλυφα και τις μετόπες. Επάνω από τα τρίγλυφα βρίσκεται μια πανέμορφη ζωφόρο με θέμα το κυνήγι μέσα στο δάσος. Είναι συγκλονιστικό ότι έχουν διατηρηθεί τα αρχικά τους χρώματα το κόκκινο, το μπλε, το άσπρο, από τον 4 αιώνα πχ μέχρι και σήμερα.
Εντυπωσιάστηκαν από την χρυσελέφαντη ασπίδα και τη χρυσοποίκιλτη πανοπλία του Φιλίππου Β΄, το χρυσό στεφάνι από φύλλα βαλανιδιάς, το κυκλικό ασημένιο-επίχρυσο διάδημα σύμβολο ιερατικού αξιώματος του βασιλιά Φιλίππου.




Οι εκπαιδευόμενοι και οι απόφοιτοι του ΣΔΕ έδωσαν ραντεβού στο άμεσο μέλλον να παρακολουθήσουν κι άλλες ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές εκδρομές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ