Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Η Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του 2019!

Για κάποιους και κάποιες η δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση και στη μάθηση στέφθηκε και φέτος από επιτυχία, για πολλούς συνεχίζεται ακόμη, ενώ η δυνατότητα αυτή υπάρχει για ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη να εξασφαλίσουν το αγαθό της μάθησης τουλάχιστον σε επίπεδο γυμνασιακής εκπαίδευσης και -γιατί όχι;- να συνεχίσουν σπουδές στις ανώτερες βαθμίδες. Αυτός ήταν ο σκοπός της ημερίδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 από το 1ο ΣΔΕ της Λάρισας, τον θεσμό που αντιμετωπίζει τα φαινόμενα εκείνα της σύγχρονης εποχής που με τους όρους "σχολική διαρροή", "εγκατάλειψη σχολείου", "έλλειψη στη βασική για τον 21ο αιώνα γνώση" αντιφάσκουν προς τις απαιτήσεις της κοινωνίας της γνώσης και της μάθησης και δυσκολεύουν τη ζωή των ανθρώπων.

Αναμνήσεις μιας ολόκληρης χρονιάς, απολογισμός και λήψη νέων αποφάσεων, συναισθήματα ικανοποίησης και χαράς ήταν τα συστατικά που συνέθεσαν το όμορφο κλίμα της φετινής εκδήλωσης, μιας εκδήλωσης που καταφέρνει πάντοτε να είναι πρωτότυπη, καθώς παρουσιάζει τις νέες δράσεις των νέων εκπαιδευομένων και αναδεικνύει εκάστοτε πρωταγωνιστές της μάθησης.

 

Στο πρότζεκτ "Το σχολείο των χρωμάτων: εικαστική και αισθητική παρέμβαση στο σχολικό χώρο" παρουσιάστηκε η δράση δημιουργίας γνωστών ζωγραφικών πινάκων-γκράφιτι από τους μαθητές οι οποίοι ανέδειξαν με αυτόν τον τρόπο τη δημιουργικότητά τους.

 
Το πρότζεκτ "Διατροφή και υγεία" προσπάθησε, όπως δηλώνει ο τίτλος, να μυήσει με πρακτικό τρόπο τους μαθητές στις αρχές της ευζωίας.

 
Στο πρότζεκτ "Ανακαλύπτοντας τα πολιτιστικά μνημεία της πόλης μου" οι εκπαιδευόμενοι εμβάθυναν στον πολιτιστικό πλούτο της Λάρισας κατασκευάζοντας παράλληλα, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων για την Λάρισα.

 
Με το πρότζεκτ "Η φύση ξέρει γεωμετρία" οι μαθητές ανακάλυψαν την αντιστοίχιση των γεωμετρικών σχημάτων μεταξύ φύσης και επιστήμης και αξιοποίησαν τη σχετική γνώση για την διακόσμηση της τάξης.

 
Στο πρότζεκτ "Μιλάμε για...πλατείες" οι μαθητές καταπιάστηκαν επισταμένως με την γνωριμία με τις πάμπολλες πλατείες της πόλης και αφού τις μελέτησαν παρήγαγαν μια πρωτότυπη ενημερωτική ταινία που έχει ήδη ανεβεί στο διαδίκτυο https://www.youtube.com/watch?v=lICB8V-eIrE.

 

Η συγκινησιακή ατμόσφαιρα που ήταν φυσικό να συνοδεύει τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές τους κατά την προβολή και παρακολούθηση όλων αυτών που πραγματοποιήθηκαν εντάθηκε στις επόμενες φάσεις της εκδήλωσης κατά τις οποίες διεξήχθη η βράβευση των εκπαιδευομένων που δεν σημείωσαν καμία απουσία όλη τη χρονιά (σύμβολο για το ΣΔΕ), έγιναν οι σύντομοι προφορικοί απολογισμοί για τη χρονιά που πέρασε, και στη συνέχεια πραγματοπιήθηκε η επίδοση αξιολογήσεων στο Α επίπεδο και, φυσικά, η απονομή των τίτλων σπουδών στους μαθητές του Β επιπέδου.

 
Το 1ο ΣΔΕ δεν μπορεί παρά να ευχηθεί καλή συνέχεια σε όλους, στους εκπαιδευόμενους και στις οικογένειές τους, που είναι ευνόητο ότι αισθάνονται υπερήφανες, καθώς και στους εκπαιδευτικούς που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια σε δύσκολες συνθήκες για να διευκολύνουν τους εκπαιδευόμενους στη μάθηση, καθώς και στον ίδιο τον θεσμό του ΣΔΕ που χρόνια τώρα επιτυγχάνει να είναι αποτελεσματικός δίνοντας δεξιότητες, ευκαιρίες, χαμόγελα, επιτυχία στο επάγγελμα και στη ζωή στους συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ