Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

"Βόλος: η πόλη και οι άνθρωποι" Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στον Βόλο

Έπειτα από μία χρονιά γεμάτη δραστηριότητες που είχαν να κάνουν με την μελέτη της πόλης μας, της Λάρισας, και πιο συγκεκριμένα, με την ιστορία της, το παρόν της, τα μνημεία της, τον πληθυσμό της, τα μουσεία της, την διαμόρφωσή της και την εξέλιξή της, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε αυτή την ερευνητική και φιλοπερίεργη διάθεσή μας σε μια άλλη πόλη.











Μαθαίνοντας για τη νέα συλλογή που δημιουργήθηκε στο Μουσείο πόλης του Βόλου, ήταν εύκολο να λάβουμε την απόφαση να επισκεφτούμε την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

 

Η επίσκεψή μας πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου. Αφιερώσαμε πολλές ώρες μέσα στο Μουσείο. Μείναμε εντυπωσιασμένοι από το Μουσείο αυτό, που θεωρούμε ότι είναι ένας ιδιαίτερος θησαυρός για τους γείτονές μας. Το μουσείο παρουσιάζει την ιστορία του Βόλου με πολλά κειμήλια κάθε είδους, ρούχα, έπιπλα, αντικείμενα, με φωτογραφίες, με πολλά εκθέματα σε βιτρίνες κλπ. Όλη η έκθεση είναι διατεταγμένη θεματικά -οικονομία, κοινωνία, καθημερινότητα κλπ., αλλά και ιστορικά. Πράγματι, διαθέτοντας λίγο χρόνο, μπορεί κάποιος να κατανοήσει την ιστορία του πανέμορφου Βόλου. Πρόκειται για ένα μοντέρνο και καλαίσθητο κτήριο που αξίζει να το επισκεφτεί κανείς ξανά και ξανά.













Η επίσκεψη αυτή έδωσε πολλή τροφή για συζητήσεις που πραγματοποιήσαμε στη συνέχεια στην παραλία του Βόλου όπου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την θαλασσινή αύρα σε ένα υπέροχο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ