Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Τελετή υποδοχής στο 1ο ΣΔΕ Λάρισας

Το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας άνοιξε και φέτος, για 16η συνεχή χρονιά, τις πύλες του τόσο για την έναρξη των μαθημάτων όσο και την υποδοχή των νέων εκπαιδευόμενων.
Η τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018. Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό οι εκπαιδευόμενοι του δευτέρου επιπέδου παρουσίασαν μια πρωτότυπη δραστηριότητα για να υποδεχθούν τους «πρωτοετείς». Η ιδέα της δραστηριότητας στηριζόταν στον συμβολισμό της φοίτησης και της μάθησης με ένα τρένο. Μετά από μια μεστή αφήγηση οι εκπαιδευόμενοι του δευτέρου επιπέδου κάλεσαν όλους τους “νέους” να επιβιβαστούν σ’ αυτό το «τρένο του 1ου ΣΔΕ Λάρισας» δίνοντας στον καθένα από ένα εισιτήριο με μια ευχή. Έτσι δημιουργήθηκε μια ευχάριστη και οικεία ατμόσφαιρα για όλους. Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση την οποία επίσης ετοίμασαν οι δευτεροετείς για την υποδοχή των πρωτοετών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Δεληγιάννης, η προϊσταμένη του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας Όλ. Τσούρβα, καθώς και παλιοί εκπαιδευτικοί.

 Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο) και αρκετοί έχουν προχωρήσει στο Πανεπιστήμιο. Η εμπειρία τους από τη συνέχιση των σπουδών τους στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και οι επιδόσεις τους μαρτυρούν ότι αυτό που κέρδισαν από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ότι έχουν μάθει πώς να μαθαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ