Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΣΔΕ Λάρισας στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α επιπέδου με την συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου επισκέφτηκαν την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε ως εναρκτήρια δραστηριότητα σε μια σειρά δράσεων του σχολείου (πρότζεκτ κλπ.) που έχουν στόχο την προώθηση και καλλιέργεια της ανάγνωσης και την ανάπτυξη καλής σχέσης των μαθητών με το έντυπο βιβλίο και γενικότερα με το έντυπο και ψηφιακό κείμενο.
Η επίσκεψη είχε τη μορφή συμμετοχής σε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει η βιβλιοθήκη σε μαθητές σχολείων το οποίο περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης με ταυτόχρονη παροχή πολλών πληροφοριών για την ιστορία, το σύστημα οργάνωσης και ταξινόμησης των βιβλίων και άλλους θησαυρούς της βιβλιοθήκης (παλαίτυπα κ.ο.κ.). Έπειτα από την ξενάγηση, υλοποιήθηκαν παιχνίδια εμπέδωσης και συστηματοποίησης της εξοικείωσης με την βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο των οποίων όλοι οι συμμετέχοντες έπαιξαν και γέλασαν ανακαλώντας στην μνήμη τους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατή και αποδοτική μια καθημερινή επίσκεψή τους στην βιβλιοθήκη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία γενικά να θαυμάσουν τους χώρους του κτηρίου, την αποτελεσματικότητα της εσωτερικής αρχιτεκτονικής του (πρόσβαση και σε ΑΜΕΑ), τα πλούσια αποθέματα σε βιβλία, καθώς και όλα τα κατά καιρούς αποκτήματα που περιήλθαν στην κατοχή της χάρη στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, όπως η νησίδα των υπολογιστών.
Σκοπός του ΣΔΕ είναι οι μαθητές, έπειτα από την επίσκεψη, να επιστρέψουν σύντομα μόνοι τους στην Βιβλιοθήκη και να δανειστούν βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ