Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αγιασμός και τελετή υποδοχής πρωτοετών



Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 5:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας. Μετά τον αγιασμό ακολούθησε η τελετή υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων του σχολείου, που ετοίμασαν οι  εκπαιδευόμενοι του Β’ επιπέδου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Μπατζανούλης Αλέξανδρος, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής ο οποίος έχει και την παιδαγωγική ευθύνη του σχολείου κ. Δημήτριος Κολοκοτρώνης, ο τέως εκπαιδευόμενος του Σχολείου και νυν φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας κ. Κασιδούλης Κώστας και πολλοί απόφοιτοι.
Η τελετή υποδοχής περιλάμβανε ένα σύντομο δρώμενο που ετοίμασαν οι εκπαιδευόμενοι του Β’ επιπέδου και με το οποίο προσκάλεσαν τους νέους εκπαιδευομένους να «επιβιβαστούν» εκ νέου στο τρένο της μάθησης και της γνώσης, από το οποίο «κατέβηκαν» πριν από πολλά χρόνια. Με την ολοκλήρωση της τελετής ακολούθησε μικρή δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, η οποία ετοιμάστηκε για το σκοπό αυτό.
Το 1ο ΣΔΕ Λάρισας λειτουργεί για δωδέκατη χρονιά στην πόλη μας και απευθύνεται σε ενήλικες  άνω των 18 ετών, που δεν ολοκλήρωσαν  την  υποχρεωτική εκπαίδευση και τους δίνεται η ευκαιρία  να αποκτήσουν το Απολυτήριο του Γυμνασίου. Η φοίτηση διαρκεί μόνο δυο χρόνια και εφαρμόζεται ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενήλικων εκπαιδευομένων. Στο Σχολείο αυτό οι εκπαιδευόμενοι δεν αποκτούν μόνο γνώσεις αλλά και κοινωνικές δεξιότητες όπως αυτές της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της επίλυσης προβλημάτων κ.λπ. Επίσης υποστηρίζονται στη μαθησιακή τους πορεία από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του ΣΔΕ, έναν καινοτόμο θεσμό που περιλαμβάνει έναν σύμβουλο ψυχολόγο και έναν σύμβουλο σταδιοδρομίας για κάθε Σχολείο. Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΣΕΚ, Γενικό Λύκειο) και μερικοί έχουν προχωρήσει στο Πανεπιστήμιο. Η εμπειρία τους από τη συνέχιση των σπουδών τους στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και οι επιδόσεις τους μαρτυρούν ότι αυτό που κέρδισαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ότι έχουν μάθει πώς να μαθαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ