Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση του 1ου ΣΔΕ Λάρισας από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ


Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου συνεχίστηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας του 1ου ΣΔΕ Λάρισας με προσκεκλημένο τον κ. Ντίνο Παναγούλη, Κοινωνικό Ανθρωπολόγο - Στέλεχος ΔΥΠΣΕ ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας.
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ αναπτύσσει μια νέα πρωτοβουλία, η οποία έχει στόχο την ενημέρωση, την πληροφόρηση και τη συμβουλευτική των εργαζομένων του Ιδιωτικού τομέα , με έμφαση και προτεραιότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης.
Έτσι, εδώ και λίγους μήνες, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έχει ξεκινήσει τις δράσεις του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής για εργαζομένους του Ιδιωτικού τομέα, το οποίο  συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Ε.Π.  «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».  
Το Δίκτυο έχει ως στόχο την παροχή αφενός έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης, αφετέρου διαμεσολάβησης και υποστήριξης σε εργαζόμενους Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες για θέματα εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς και για θέματα απασχόλησης και κατάρτισης. Το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δικτύου προς τους εργαζόμενους, είναι δωρεάν.
            Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι του 1ου ΣΔΕ Λάρισας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις παραπάνω δράσεις, να συζητήσουν με τον κ. Παναγούλη και να συμπληρώσουν τις δικές τους φόρμες υποβολής ερωτημάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ