Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας με αφορμή την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973


Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 στις 18.30 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας με αφορμή την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973. Το θέμα της εκδήλωσης αφορούσε στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές πτυχές της δεκαετίας του ’60 διεθνώς, την επίδρασή τους στα ελληνικά συμφραζόμενα, καθώς και τη σχέση τους με την περίπτωση της ελληνικής φοιτητικής εξέγερσης του 1973.
Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου με αφορμή τη γιορτή του Πολυτεχνείου, προετοιμάστηκαν στο πλαίσιο του Γλωσσικού Γραμματισμού σχετικά με το κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο της δεκαετίας του 1960 και κατέληξαν σε μια ευρεία παρουσίαση με τίτλο: «Δεκαετία του ’60: τότε που οι άνθρωποι ονειρεύονταν»
Η τελική τους παρουσίαση ήταν διανθισμένη με στιγμές της ελληνικής και διεθνούς πολιτισμικής παραγωγής εκείνης της περιόδου (μουσική, ποίηση, κινηματογράφος κ.λπ.)
Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι εκπαιδευόμενοι, πολλοί απόφοιτοι, καθώς και φίλοι του Σχολείου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλιο παρακαλώ